Nu er drikkevandet godt igen

Farre Vandværk har nu fået resultatet af flere analyser, som viser, at alle krav til drikkevand igen er overholdt. Du skal derfor ikke længere koge vandet, før du bruger det i husholdningen.

Baggrund

juni 2019 fik du et brev fra Farre Vandværk med en anbefaling om, at du skulle koge vandet, fordi der var for mange bakterier i. Kravene til drikkevand var overskredet så meget, at embedslægen anbefalede, at vi skulle koge vandet.

Samme dag besluttede vi at åbne for vores nødforbindelse til DANPO. Ledningsnettet skulle skylles igennem og der blev taget nye prøver af vandet forskellige steder på ledningsnettet. De nye prøver viser, at vandet er rent og overholder alle krav til drikkevandskvalitet. Du kan derfor trygt drikke vandet igen. Vi beklager den ulejlighed det må have medført for dig.

Årsagen til forureningen er, at vi har fået lavet nye råvandsstationer til vores boringer, og der er i den forbindelse sket en forurening med bakterier. Da vi havde fundet årsagen til forureningen, begyndte vi straks at skylle boringerne. Dette kan tage flere dage.

Hvad sker der nu?

Vi er stadig i gang med at skylle boringer og filtre på vandværket. I en periode får vi lavet flere analyser af vandet, end vi plejer. Det gør vi for at sikre, at forureningen er skyllet væk, før vi igen kobler jer over på vand fra Farre Vandværk. I vil få vand fra DANPO indtil, Vejle Kommune og embedslægen siger, at vandet fra Farre Vandværk er i orden.

Du kan finde flere oplysninger på www.farre-by.dk eller på lokalområdets Facebookgruppe

Venlig hilsen

Bestyrelsen for Farre Vandværk