Fællesspisning og weekendkage

Fredag den 16. marts kl, 19.00 – blev den første reelle fællesspisning i 2018 afholdt i Farre Forsamlingshus. Et godt fremmøde, med en god menu – bestående af delikate koteletter fra Slagter Ålbæk, med ris, kartofler, salat og en udsøgt sauce til.


Som afslutning bød madholdet på Karins Weekendkage, med kaffe og te.

På adskilliges opfordring kommer her opskriften på kagen – så I selv kan bage den derhjemme:

 

Weekendkage

  • 750 g hvedemel
  • 750 g smør eller margarine
  • 750 g sukker
  • 6 hele æg
  • 1½ dl mælk
  • 250 g skrællede æbler, skåret i små stykker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vanilleessens
  • 2 tsk. mandelessens

Pynt

  • En håndfuld mandel- eller nøddeflager
  • Ca. 50 g perlesukker

Sådan gør du (70 minutter):

Fremgangsmåde:
1. Rør blødgjort fedtstof, sukker, vanille- og mandelessens godt sammen.

2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert æg.

3. Sigt mel og bagepulver sammen ned i skålen. Kom også æblestykkerne og mælk i. Nu skal dejen kun røres til den er akkurat ensartet.

4. Smør en stor bradepande, ca. 40×40 cm, og drys den med mel. Fyld dejen i formen og
bred den ud.

5. Drys mandel- eller nøddeflager på først og derefter perlesukker.

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° C (varmluft 165° C) på ovnens nederste rille.

Del opslaget med venner og familie ...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email